Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

 Κάτι καταφέραμε πάλι...

Ολοκληρώθηκε η επιλογή των συμμετοχών στον διαγωνισμό φωτογραφίας ντοκουμέντου με θέμα το Αστικό Τοπίο και την Φωτογραφία Δρόμου και τίτλο που διοργάνωσε το «Κέντρο Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Δράσεων – NEW MEDIA ART». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης «Ανάδειξη και Προβολή του Έργου Νέων Δημιουργών Φωτογράφων στον Τομέα του Αστικού Τοπίου και της Φωτογραφίας Δρόμου» με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και διακεκριμένων εταιριών του φωτογραφικού κλάδου.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και συμμετείχαν 380 φωτογράφοι με περίπου 1800 εικόνες, δηλ. ένας τεράστιος αριθμός, μια σημαντική πρόκληση για την κριτική επιτροπή εφόσον τα μέλη έπρεπε να περιορίσουν τις συμμετοχές σε μόλις 64 αναρτήσεις ανάμεσα στις οποίες επελέγησαν τα τρία πρώτα βραβεία και οι δεκατρεις έπαινοι καθώς και το ειδικό βραβείο της νεώτερης φωτογράφου. Για όλους τους παραπάνω αντιστοιχούν σημαντικά έπαθλα από εταιρίες του φωτογραφικού χώρου.Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από διακεκριμένα πρόσωπα στο χώρο της φωτογραφίας:
Νίκος Αποστολόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Φωτ/φίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών ΠΑΔΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος της δράσης.
Μάρκος Δολόπικος, Καλ/κός Δ/ντής Blank Wall Gallery,
Σπύρος Ιατρόπουλος, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας
Κώστας Καράμπελας, Εκπαιδευτικός Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,
Γιώργος Κατσάγγελος, Καθηγητής Τμ. Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ΑΠΘ
Μενέλαος Μελετζής, Σύμβουλος Εκδόσεων της Nexus Publications AE
Tάκης Τζίμας, Επίκ. Καθηγητής και Πρόεδρος Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών ΠΑΔΑ
Την απονομή των βραβείων έχει κληθεί να πραγματοποιήσει ΥΠ.ΠΟ.Α. Κα Λ.Μενδώνη. Έχουν επίσης κληθεί να παρίστανται ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις του Παν/μίου Δυτ.Αττικής.
Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος ΕΠΑΙΝΟΣ
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, τοίχος από τούβλα και οδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου